MENU

 
 

Буряк допоможе Вам повернути та зберегти здоров’я.

Буряк - корисний овоч, який використовується проти численних захворювань. Він має темно-червоний колір завдяки антоцианам - спеціальним з'єднанням, які мають потужні протиракові властивості.

 

Він дуже корисний для серця.

Буряк містить бетаїн, природний протизапальний компонент, який допоможе тримати Вашу серцево-судинну систему здоровою.

 

Цей овоч також містить необхідні вітаміни і мінерали, такі як вітаміни В1, В2, В12 і С, а також магній, калій, фосфор, мідь, йод і залізо, отже це відмінний природний засіб проти анемії.

 

Буряк часто використовують для детоксикації рганізму, оскільки він має здатність виводити з організму токсини. Він містить антиоксиданти, а також клітковину і пектин - особливий тип волокна, який може поліпшити травлення.

 

Буряк також може запобігти захворювання печінки, і особливо ефективний проти жирової хвороби печінки. Овоч корисний для спортсменів, оскільки він підвищує продуктивність і витривалість під час тренування.

 

Буряк стимулює приплив крові, регулює рівень холестерину і кров'яний тиск і стимулює правильне функціонування печінки. Він може уповільнити процес старіння і захищає кровоносні судини.

 

Він може бути звареним або запеченим, але найсмачніший - в сирому вигляді. При приготуванні буряка, не викидайте листя: воно містить високий рівень калію (644 мг на ½ чашки.).

 

За даними ряду досліджень, вживаючи багаті калієм продукти і уникаючи продуктів з вмістом натрію можна зменшити ризик інсульту на 21%, до того ж знижується ризик розвитку серцево-судинних захворювань.