Лікувальний мармелад з шипшини.
Сьогодні кожен знає, що шипшина - головне рослинне джерело вітаміну С. Плоди шипшини містять в 50 разів більше аскорбінової кислоти, ніж лимони. Чорна смородина поступається рекордсмену в 10 разів.
- Крім здатності чинити опір інфекціям, користь шипшини полягає в підвищенні розумової працездатності, зміцненні серцево-судинної системи, профілактиці захворювань суглобів.
- Плоди шипшини корисні при захворюваннях сечостатевої сфери. Вони служать також сировиною для виробництва жовчогінних засобів.
- Шипшина рекомендується всім, хто хоче стати витривалишім і не піддаватися простудним захворюванням. Вона буде гарною підмогою для виснаженої нервової системи. Настій шипшини корисний при недокрів'ї, поганому згортанню крові.
УВАГА ! Ділимося рецеп¬том приготування живого мармеладу з шипшини.
Знадобиться:
1 кг плодів стиглих і твердих шипшини,
1,5 - 2 кг цукру.
Приготування:
- Очищені від насіння плоди шипшини перекрутити на м'ясорубці.
- Добавте в це пюре 1,5-2 кг цукру і добре розмішати до повного його розчинення.
Приймати по 1 ст. ложці щодня. Особливо корисно ласувати взимку і навесні, коли всі страждають від нестачі вітамінів.
Після прийому цієї смачної заготовки потрібно прополоскати рот, бо кислота діє на емаль зубів. І пам'ятайте, що це не ласощі, а ліки, тому зловживати ними не варто.