MENU

 
 
 

Лікувальний мармелад з шипшини.

 

Сьогодні кожен знає, що шипшина - головне рослинне джерело вітаміну С. Плоди шипшини містять в 50 разів більше аскорбінової кислоти, ніж лимони. Чорна смородина поступається рекордсмену в 10 разів.

 

- Крім здатності чинити опір інфекціям, користь шипшини полягає в підвищенні розумової працездатності, зміцненні серцево-судинної системи, профілактиці захворювань суглобів.

 

- Плоди шипшини корисні при захворюваннях сечостатевої сфери. Вони служать також сировиною для виробництва жовчогінних засобів.

 

- Шипшина рекомендується всім, хто хоче стати витривалишім і не піддаватися простудним захворюванням. Вона буде гарною підмогою для виснаженої нервової системи. Настій шипшини корисний при недокрів'ї, поганому згортанню крові.

 

УВАГА ! Ділимося рецеп¬том приготування живого мармеладу з шипшини.

 

Знадобиться:

1 кг плодів стиглих і твердих шипшини,

1,5 - 2 кг цукру.

 

Приготування:

- Очищені від насіння плоди шипшини перекрутити на м'ясорубці.

- Добавте в це пюре 1,5-2 кг цукру і добре розмішати до повного його розчинення.

 

Приймати по 1 ст. ложці щодня. Особливо корисно ласувати взимку і навесні, коли всі страждають від нестачі вітамінів.

 

Після прийому цієї смачної заготовки потрібно прополоскати рот, бо кислота діє на емаль зубів. І пам'ятайте, що це не ласощі, а ліки, тому зловживати ними не варто.