Мед з гарбуза.
Мед з гарбуза - це справжній бальзам для вашої печінки, а ще він поліпшує травлення і має послаблюючу дію.
Приймати гарбузовий мед рекомендується при ожирінні, хворобах нирок і сечового міхура.
Щоб зробити гарбузовий мед треба взяти гарбуз, зрізати з нього верхівку і вийняти всі нутрощі.
Потім треба насипати в гарбуз цукру до країв, накрити зрізаною раніше верхівкою і поставити в таз.
Гарбуз має стояти в тазу поки скоринка не стане м'якою.
Після цього весь вміст гарбуза злити в банку.
Це і є гарбузовий мед.
Зберігати його треба в холодильнику.
Гарбузовий мед можна пити в будь-якій кількості і в будь-який час.
Як приготувати і зробити гарбузовий мед?
Якщо взяти невеликий стиглий гарбуз, відрізати у неї верхівку з таким розрахунком, щоб через цей отвір можна було вилучити нутрощі (насіння і волокна), то вийде прекрасна ємність, яку ми заповнюємо цукровим піском. До верху. Цукор для гарбузового меду можна брати будь-який, який Вам більше до смаку. Прикриваємо зверху відрізаною верхівкою і залишимо днів на 10 в спокої. Гарбуз краще поставити в якусь ємність, бо з часом вона стане м'якшою і її важко буде переміщати при необхідності. Краще в прохолодне місце. Чекаємо поки весь цукор розчиниться в гарбузовому соку. Як тільки він розчиниться в виділеному гарбузовому соку, гарбузовий мед зливаємо в зручну ємність.
Якщо верхівка гарбуза покрилася цвіллю за цей час – не біда. Робимо отвір в денці і зливаємо мед через нього.Зацвілу частина зрізаємо і викидаємо, а з зацукрованої частини вийдуть прекрасні цукати, якщо їх запекти в духовці. Можна використовувати при приготуванні каш, запіканок і .т.д.
Зберігання гарбузового меду
Щоб гарбузовий мед довше зберігався, його можна проварити до загустіння, але в такому випадку загубиться і частина корисних речовин, які гарбуз передав сиропу
Корисні властивості гарбузового меду
Такий гарбузовий мед багатий на вітаміни, вважають, що він допомагає боротися з холестерином, атеросклерозом, зменшує набряки при серцевій недостатності. Гарбузовий мед крім вітамінів, містить залізо, тому його корисно приймати при анемії і загальному виснаженні організму.
А як Ви будете насолоджуватися гарбузовим медом – це на Ваш розсуд. Чи то як варення з чаєм, то чи як сироп до млинців або сиру, або придумаєте свій варіант залежить від Вашої фантазії.
|